NB! Konto number ja ettevõtte nimi on muutunud!

Insuldihaiged saavad taastusravi oma kodus

Insuldihaiged saavad taastusravi oma kodus

Füsio- ja tegevusteraapia ettevõte FüsTeg OÜ pakub insuldihaigetele taastusravivõimalust neile sobivalt mugavas ja privaatses keskkonnas – nende endi kodus.

Igal aastal haigestub Eestis insulti ligi 5000 inimest. 60% insuldi üle elanutest jäävad kerged või rasked kahjustused, mis muudab insuldi üheks peamiseks puude põhjustajaks Eestis. Insuldi taastusravi algab enamasti juba esimesel päeval haiglas insuldihaige seisundi stabiliseerumisel, aga nagu iga inimene on erinev, on erinev ka taastumine haigusest. Mõni haige võib haiglaseinte vahelt omal jalal lahkuda, kuid teine vajab taastumiseks tunduvalt pikemat aega.

Insuldist taastumine võib võtta aastaid ning seetõttu on oluline jätkata taastusraviga kodus. Siin võivad appi tulla füsio-ja tegevusterapeut, sest kui haiglapalatis või teraapiasaalis justkui õnnestus end voodis pöörata, istumisasendist ratastooli liikuda või rulaatori najal kõndida, siis kodus on voodi selleks liiga pehme, vaip liiga paks, lävepakud liiga kõrged või ei ole hästi meeles, mis järjekorras harjutusi tegema pidi.

Füsioterapeut tegeleb insuldihaige taastusravis tema motoorika ehk liikumisega. Ta õpetab uuesti voodis pöörama, ühest asendist teise liikuma, istuma, seisma või kõndima, aitab saavutada paremat tasakaalu ja koordinatsiooni ning seda kõike läbi lihaste jõudluse suurendamise, liigeste liikuvuse parandamise, õigete liigutusmustrite õpetamise ja palju muu.

Tegevusterapeut abistab aga insuldihaiget otseselt tegevustes, õpetades tehnikaid riietumiseks, tualetis käimiseks, söömiseks ja kõigeks muuks, mis haigele ja tema lähedastele tähtis. Samuti on tegevusterapeudil vajalikud teadmised kodukeskkonna hindamiseks ja kohandamiseks, mis aitab haigel kodutingimustes paremini hakkama saada.

FüsTeg-i füsioterapeut Maarja-Liis Kütt ja tegevusterapeut Sandre Elland juhendavad ja nõustavad nii insuldihaiget kui ka tema lähedasi kodu pakutavaid võimalusi enda tarbeks ära kasutama. Me jätkame intensiivset tööd haige taastumiseks, tehes seda ühtse meeskonnana, kuhu kuuluvad insuldihaige, tema lähedased ning füsio-ja tegevusterapeut. Terapeudid tegutsevad Tallinnas.

Kontakt: Telefon: 5819 3489, koduleht: www.fysteg.ee, e-post: info@fysteg.ee