NB! Konto number ja ettevõtte nimi on muutunud!

Tallinnas alustab Kesklinna Eakate Ülikool

Tallinnas alustab Kesklinna Eakate Ülikool

Neljapäeval, 7. märtsil avab Tallinnas Raekoja platsil Hopneri majas uksed Kesklinna Eakate Ülikool, kirjutab Pealinn. Tegemist on hariva ettevõtmisega pensioniealistele. Loengud Kesklinna Eakate Ülikoolis on eakatele tasuta.

Tallinna Kesklinna vanema Mihhail Korbi sõnul on Kesklinna eakad läbi aegade näidanud end väga aktiivsest küljest – alati on olnud rohke osavõtt erinevatest üritustest ning eakad on tublilt kaasa rääkinud, kui on küsitud linnarahva arvamust. Seepärast otsustaski Tallinna Kesklinna Valitsus ellu kutsuda Kesklinna Eakate Ülikooli, et Kesklinna eakatel oleks jätkuvalt võimalus end eluga kursis hoida.

Seoses elanikkonna vananemisega on eakad kõige kiiremini kasvav ja tähtsamaks muutuv rühm ühiskonnas. “On oluline, et meie eakad ei tunneks end aktiivsest elust kõrvalejäetuna,” ütles Mihhail Korb.

Taolisi eakate õppeasutusi on ka mujal maailmas, samuti Eestis, ja need on osutunud väga populaarseteks. Teiste koolide kogemused on näidanud, et õppimine vanemas eas hoiab vaimu noorena ning vähendab sotsiaalset tõrjutust.

Kesklinna Eakate Ülikoolis saab õppida neljas teaduskonnas: Tallinna ajaloo teaduskond, psühholoogiateaduskond, terviseteaduskond ja riigiteaduste teaduskond. Teaduskondade raames toimuvad temaatikaga seotud loengud. Loengud hakkavad toimuma eesti ja vene keeles, üks kord nädalas.

Tallinna ajaloo teaduskonna lektor on kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa. Psühholoogiateaduskonnas peab loenguid eesti keeles psühhiaater Jüri Ennet, vene keeles psühholoog-konsultant Jelena Matvejeva. Terviseküsimustes valgustab tudengeid eesti keeles Zhong Yuan Qigongi treener Riina Hein, vene keeles arst-oftalmoloog Mark Levin. Riigiteaduste teaduskonnas jagab vajalikku teavet Enn Eesmaa.

Esimene õppeaasta kestab mai lõpuni ja loengutes osalejad saavad õppeaasta lõpul diplomi. Esialgu on kavas vastu võtta vaid kesklinna piirkonna eakaid, ent püütakse vastu tulla ka mujalt tulnud huvilistele. Praegu veel on vabu kohti! Kesklinna Eakate Ülikooli õppima registreemiseks ja lisainfo saamiseks tuleb helistada Kesklinna Sotsiaalkeskuse numbril 6466123 (Jane Hiibus).