NB! Konto number ja ettevõtte nimi on muutunud!

Tallinna Puuetega Inimeste Koda kutsub tegusaid puudega laste vanemaid vabatahtlikeks kogemusnõustajateks

Tallinna Puuetega Inimeste Koda kutsub tegusaid puudega laste vanemaid vabatahtlikeks kogemusnõustajateks

Tallinna Puuetega Inimeste Koda pakub puuedega laste vanematele võimalust kogemusnõustajaks saada.

Meil kõigil on elus kriise ning puudega lapse sünd perre on tõsine väljakutse. Mure lapse pärast, rasked tunded, väsimus- seda mõistab lõpuni vaid teine sama olukorda kogenud inimene. Selleks, et uue olukorraga kohaneda, vajatakse mitmekesist abi- üks abistamise moodus on võrdsetoel põhinev kogemusnõustamine.

Võrdsetuge saab osutada inimene, kellel on abivajajaga sarnane elukogemus, kes on läbi teinud mõningase kohanemisprotsessi, on iseendaga sinapeal ja soovib aidata saatusekaaslasi.

TPIK koostöös Tallinna linna, Saue linna, Saue valla ja Maardu linnaga käivitab vabatahtliku kogemusnõustamise teenuse puuetega laste peredele alates 2013 aasta aprillist ning selleks valmistame ette vabatahtlikud kogemusnõustajad.

Koolitused algavad 2013. aasta jaanuari teisel poolel, koolituse maht on 30 tundi, koos käime 5-6 korral. Rühmade suuruseks on 12 osalejat, komplekteerime nii eesti- kui venekeelse rühma. Oleme planeerinud eestikeelne rühma kooskäimise ajaks laupäeva, venekeelse rühma koolitus hakkab toimuma teisipäeviti, ajad täpsustame eelkohtumisel. Koolitusi viivad läbi psühholoogid Eda Kaljuste (eesti grupp) ja Oksana Peetsalu (vene grupp).

Koolitustsükkel algab nn eelkohtumisega, mis kestab paar tundi ning mille käigus tutvustatakse kogemusnõustamise ideed, koolituskava ja saadakse omavahel tuttavaks. Koolitustest osaleda soovijatele, kes vajavad lapsehoidu, oleme ette näinud lapsehoiuteenuse kompenseerimise koolituste ja supervisioonide ajaks, samuti nõustamiseteenuse pakkumise aegadel.

Eelkohtumine toimub eestikeelsele rühmale neljapäeval, 24. jaanuaril kell 16.30-18.30 ja venekeelsele rühmale teisipäeval, 22. jaanuaril kell 16 -18. Toimumiskohaks Tallinna Puuetega Inimeste Tegevuskeskus (Endla 59).

Koolitusele registreerumine kuni 11.01.2013 e- posti aadressil: kylli@tallinnakoda.ee

Kokkuvõte projektist sellel lehel.

Lisainfo: Küli Urb, tel: 55 672 585, e-post: kylli@tallinnakoda.ee

Projekti “Kogemusnõustamise teenus puuetega laste vanematele” rahastab Eesti-?veitsi koostööprogrammi Vabaühenduste Fond ja Kodanikuühiskonna Sihtkapital.

Tallinna Puuetega Inimeste Koda Endla 59, 10615 Tallinn Telefon: 656 4048 e-post: koda@tallinnakoda.ee http://www.tallinnakoda.ee