NB! Konto number ja ettevõtte nimi on muutunud!

Tallinnas toimub 17. mail heliseminar

Tallinnas toimub 17. mail heliseminar

MTÜ Kakora korraldab neljapäeval, 17. mail kell 15-19 Tallinna Puuetega Inimeste Tegevuskeskuses (Endla 59) heliseminari.

Heliseminaril räägib Pavel Kadõkov sellest, kuidas muusika ja erinevad helid mõjutavad inimese psüühikat ja füsioloogiat. Lisaks huvitavale infole helidest, kuulame helisalvestisi ning täidame praktilisi ülesandeid. Saab isiklikult kogeda seda, kuidas erinevatel inimestel konkreetsed helid ja muusika kutsuvad peas esile sarnaseid kujutisi.

Koos analüüsime erinevate riikide hümne ja püüame leida seoseid muusika ja konkreetse rahva mentaliteedi vahel. Püüame mõista seda, miks muusika on muusika. Arutame selle üle, kuidas popmuusika mõjutab inimeste harjumusi ja surub peale erinevaid meeleolusid ja mõtteviise. Räägime lühidalt ka sellest,et kas klassikalise muusika kuulamine on tõesti seotud intelligentsuse tõstmisega.

Võtame ette ka inimeste kõne. Helide aspektist lähtuvalt uurime seda, millest on tingitud inimeste häälte erinevused ja selle mõjud. Käsitleme häält kui heli, mis osaleb inimestevahelises kommunikatsioonis; kuidas inimesed püüavad hääle abil üksteist mõjutada; miks ikkagi inimesed karjuvad või sosistavad; kas on tõsi, et osad inimesed teadvustamatult valivad vastassoost partneri tema hääle alusel. Lisaks sellele puudutame ka selliseid teemasid nagu helide hüpnotiseeriv mõju, helid reklaamis, meditatiivne ja teraapiline muusika, helid müstikute praktikas, muusika kuulamine kui füsioloogiline ja visuaalne elamus. Heliseminari praktilises osas saab kogeda, kuidas erinevate meditatiivsete harjutuste ja muusika koostoimel on võimalik taastada või mobiliseerida psüühilist ja emotsionaalset ressurssi.

Õpite valima muusikat, mis kutsub esile ja võimendab teile vajalikku psüühilist ja emotsionaalset seisundit. Praktiliste harjutuste varal on võimalik omandada oskus, kuidas muusika toel masendusse mitte sattuda või masendusest välja tulla. Viimane teema võib olla väga kasulik neile, kes soovivad õppida iseennast motiveerima, taastama jõudu ja hoidma vajalikku emotsionaalset toonust.

Pavel Kadõkov on pime, kelle jaoks on helid põhiline infoallikas. Tema üheks harrastuseks on erinevate helide salvestamine ja uurimine. Lisaks sellele on Pavelit huvitanud helide mõju inimese emotsioonidele ja käitumisele. Praktiseerides mitmeid meditatsioone aastate jooksul on ta isiklikult kogenud tulemusi, mis on andnud võimaluse tuua välja kindlad seosed helide ja psüühilise seisundi vahel. Kõike seda tutvustab ta heliseminaril.

Teata osavõtust aadressil sarap@smail.ee 15.maiks osalemissoovist ja omaosalustasu 3 EUR palun kanna MTÜ Kakora kontole 332111300008 Sampo Pank ning selgituseks Heliseminar.

Kontaktandmed: 53 54 05 04, e-post pavel.kadykov@gmail.com Korraldab MTÜ Kakora Kakora.sarasyl.com