NB! Konto number ja ettevõtte nimi on muutunud!

Vanalinna päevade Tervisepäev Tallinnas 29. mail

Vanalinna päevade Tervisepäev Tallinnas 29. mail

29. mail kell toimub Tallinna Vanalinna päevade raames tervisepäev “Tervislik toitumine minevikus ja olevikus”, kuhu on oodatud kõik huvilised.

Päev toimub kell 10.30-18.00 Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoone õuel (Pikk 17 ja Lai 14) Tervisepäeval toimub mitmeid vahvaid tegevusi kogu perele: Kell 11.00, 13.00 ja 15.00 pakutakse nii lastele kui ka täiskasvanutele võimalust teha kunstiteoseid looduslikke vahendeid kasutades psühhoterapeut Sirli Kivisaare juhendamisel.

Igal täistunnil tehakse koos külastajatega umbrohu-, kuusekasvude- ja puuviljasmuutisid ehk tervisekokteile. Smuuti on jook, mis sisaldab üliohtralt vitamiine, mineraalaineid, aminohappeid, ensüüme, klorofülli jt taimseid toitaineid.

Vanasti, kui toiduained olid vaid kohalikku päritolu, sai kevadel värsket nii metsast kui õuest umbrohtude ja kuusekasvude näol. Tänapäevaseski smuutis saab neid loodusande edukalt ära kasutada. Oder, läätsed ja oad olid minevikus laialt kasutusel, kuid tänapäeval on need väga tervislikud toiduained unustusehõlma vajunud. Pakume degusteerimiseks odra- ja läätsesalatit. Magustoiduna pakume maitsmiseks kodus valmistatud müslit. Demonstreerime idandamist, võrsete kasvatamist ning nende toiduks tarvitamist.

Kõikidele soovijatele jagatakse üritusel tutvustatavate toitude RETSEPTE. Terve päeva jooksul saab maitsta Eestis toodetud rukkileiba. Lisaks on kõigil võimalus osaleda VIKTORIINIS, mille teemaks on sajandeid tagasi eestlaste menüüs olnud toiduained. Üritust viib läbi Eesti Toitumisteraapia Assotsiatsioon, www.toitumisteraapia.ee