NB! Konto number ja ettevõtte nimi on muutunud!

Liiga sage ja kohene urineerimine peale vedeliku tarbimist (01/2018)

Liiga sage ja kohene urineerimine peale vedeliku tarbimist (01/2018)

Küsimus:

Olen mees 34a, tervis heas korras. Ei suitseta, ei joo.
Mure selline, et juba 10 aastat urineerin liiga tihti – kui tarbin vedelikku, siis 30 minutit hiljem pean urineerima. Tööpäeva jooksul urineerin kuni 8-10 korda.
Ei ole valus ja ei ole ka ühtegi teist muret. Öösiti ei urineeri. Olen käinud ka uuringutel kus ei leitud midagi, lasti kunstlikult põis täis ja siis lasin selle ise uuesti tühjaks. Kõik näitajad olid korras. Väga tüütu mure on. Äärmiselt pakiline on samuti, vahest pean auto kinni pidama, kuskil metsaserval, kuna lihtsalt ei kannata enam oodata, aga kogused on väiksed.

Vastus:

Reeglina on 8-10 korda suhteliselt normaalne urineerimise sagedus ööpäevas, kuid mis jääb Teie jutust kõlama on äkiline tung, mida ei saa  pidurdada. Ainult jutu põhjal seda selgitada ei suuda. Kuna olen siiski klinitsist oma erialal, siis on rida lisaküsimusi ja täiendav uuring, mida arst hinnangu andmiseks peab ise teostama, seega selles osas jään vastuse võlgu. Selge on see, et  Teie vanuses ilma põhjuseta ei teki järsku urineerimistungi tavasituatsioonis (välja arvatud rohke vedeliku tarbimine või diureetilise toimega jookide tarbimine nagu tee, kohvi, õlu, jne). Muidugi pole Teil vist teostatud ka urodünaamilist põie uuringut, seega jääb vastuseid veel nn õhku. Peaksite siiski erialaspetsialistiga veel konsulteerima (vajadusel NI test, jne androloog-uroloogil).

 

Lugupidamisega

Dr. G.Timberg