NB! Konto number ja ettevõtte nimi on muutunud!

Mai Tallinna omastehooldajate kokkusaamisel räägitakse hooldajate koolitustest

Mai Tallinna omastehooldajate kokkusaamisel räägitakse hooldajate koolitustest

Maikuu Tallinna omastehooldajate tugigrupi kokkusaamine toimub kolmapäeval, 15. mail kell 13.00 ja külaliseks on Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õppejõud Anne Ehasalu.

Anne Ehasalu on Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õppejõud 1991. aastast ja tema poolt käsitletavate teemade hulgas on olnud olulisel kohal eakas inimene – nii terve kui ka haige – ning ta on koolitanud nii hooldustöötajaid kui ka õdesid ja ämmaemandaid.

Vananevas ja finantsraskustega võitlevas Euroopas on olulise teemana tõusnud esile omastehooldus ja sellest on kõvahäälselt hakatud rääkima ka Eestis.

Seetõttu muutub järjest aktuaalsemaks omastest hooldajate toetamine-nõustamine läbi erinevate koolituste. Hooldatava aga ka hooldaja heaoluks loob kodus eeldused turvaline keskkond. See on 15. mail toimuva vestlusringi põhiteema.

Kohtumine toimub Tallinna Puuetega Inimeste Tegevuskeskuse klubiruumis, aadressil Endla 59. Üritus on tasuta. Tule ja võta kaasa tuttav omastehooldaja!

Tallinna omastehooldajate tugigrupp kohtub 2013. aastal iga kuu kolmandal kolmapäeval. Juulis puhatakse ja augustis on plaanis etteregistreerimisega väljasõit Viljandisse (24. augustil). Tallinna omastehooldajate tugigrupi igakuiseid kokkusaamisi korraldab MTÜ Inkotuba ja toetab Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuamet.

MTÜ Inkotuba loodi 2001. aastal. Igapäevateenusena pakub Inkotuba vastuseid pidamatus- ja põetushooldusalastele küsimustele ning annab tasuta professionaalset abi kõikidele soovijatele. Inkotoast saab soetada vajalikke mähkmeid, hooldus- ja abivahendeid, samuti korraldab MTÜ Inkotuba pidamatusealaseid koolitusi. Lisaks Tallinnale on Inkotoad Tartus, Pärnus, Võrus, Viljandis, Rakveres, Haapsalus, Kuressaares, Paides, Kohtla-Järvel ja Narvas. Ka “Omastehooldaja käsiraamatut” saab tasuta kõigist Inkotubadest.

Lisainfo: Pirjo Vaarmaa, projektijuht, MTÜ Inkotuba, tel 555 00290, e-post: pirjo@inkotuba.ee, koduleht: www.kuivaks.ee